Regulerbar Trekksele

Beskrivelse

Regulerbar trekksele passer til alle typer og raser og kan brukes til absolutt alt arbeid i line som snørekjøring, sykkeltrening både med «Springer» og sykkelstang, sporsele og vanlig tursele. Den har nomeselens gode front og er regulerbar i hals og lengde noe som gjør den godt egnet til hunder som vokser.  Hundekjørere har også brukt denne til reservesele siden lengde og hals er regulerbar.

Alle tre band som ender i trekkringen på ryggen er regulerbare, noe som gjør at selen kan stilles skjev i alle retninger. Dette er en meget stor fordel når du skal bruke den som sporsele eller ved siden av sykkelen festet i en Springer-fjær. 
Dersom du skal bruke den som trekksele når hunden løper foran deg, stiller du ryggen i den lengden du ønsker, deretter stiller du underbandene så lange at et punkt en fjerdedel opp på selehalsen, blir det laveste punktet når du henger selen opp etter trekkringen og trekker nedover i selen.

Skal du bruke den som sporsele, går du fram som med trekkselen, men gir mye mer ut på ryggbandet. Da vil selehalsen dreies nedover i fronten og hunden kan gå lavt med hodet uten å bli dratt opp igjen når den trekker i langlina.

Sykler du med hunden festet i en «Springer» har du sikkert opplevd at selen vrir seg på grunn av det korte skrå trekket. Still da selen med kortest mulig rygg og på samme måten som når den skal være trekksele. Siden hunden løper på høyre side av sykkelen, drar du godt ut på den høyre underbandet og korter tilsvarende inn på det venstre underbandet. Trekkringen blir dermed liggende på venstre side av hundens rygg uten at bryststolpen blir vridd utover til høyre og opp i hundens armhule.